Croatia Trophy 2014

 

 

 CROATIA TROPHY 2014

 

Een in de 4x4-wereld redelijk bekende term is "Croatia Trophy". Geen evenement van 4x4 Het Noorden, konden wij maar beschikken over dergelijke terreinen! Omdat er maar liefst 14! van onze leden aanwezig zijn waarvan 3 mudders zélf rijden, verschijnt er toch een verslag op onze website!

Op 28 april gaat het circus van start. Willem, Jan-Willem en Inge vertrekken vanuit Harlingen, om ergens bij Apeldoorn aan te sluiten bij Eric. Zo'n 950km liggen er voor ons, en dat is tot het rustpunt Grattersdorf. Hier ontmoeten we ook Bokke en Hiske, Harold, Sybren, Anton, Nico, Joska, Hans, Bas, Jean-Paul, Otto, Martin en Johan. Vol energie en goede moed drinken we er samen één (of zo) op het avontuur dat aan onze voeten ligt. Dinsdag weer vroeg op pad en zo rond een uur of vier komen we aan in Staro Selo Topusko, een dorpje aan de rivier de Glina. Het is al weken nat geweest, weten de locals ons te vertellen en dat is te zien aan het terrein. Diepe moddersporen verraden de deelnemers die ons voorgingen. De diverse tenten, caravans, campers, auto's, aanhangers en wat dies meer zij worden op een (naar wij hopen) strategisch plekje geparkeerd en wat ons betreft kan het feest beginnen!

 

Pas op donderdag 1 mei gaat het evenement echt van start met een prachtig 'defilé' van alle deelnemers in het hart van Topusko. De zon staat hoog aan de hemel, muziek klinkt en er worden zowaar nog meer leden en oud-leden gespot in de persoon van Peter, Victor, Bowy, Arjen, Hans en Bert, de laatste uiteraard vergezeld van zijn Martine. De startvolgorde voor de proloog worden getrokken en groot is de hilariteit als Nico en Joska uitgerekend nummer 7 toegewezen krijgen, in hun "7th and final edition" van de Trophy!

 

De proloog wordt verreden en de uitslag hiervan bepaalt de startvolgorde voor de 1e stage. Het gaat er ruig aan toe, dit is topsport, de modderkluiten vliegen in het rond, hier en daar wordt een onoplettende toeschouwer uit de baan getrokken, minstens één auto gaat op zijn kant en een ander belandt zelfs op zijn dak. "Onze' jongens en meiden doen het goed en staan allemaal redelijk vooraan in de uitslag.

 

Dan begint volgens de kenners de Trophy pas écht met stage 1 op vrijdag. Op zaterdag staat de Trophy Day op het programma, gevolgd door de Night Stage en op zondag de Circuit Race. Vele duizenden paardenkrachten uit vele landen doorbreken de stilte in het prachtige landschap van Kroatië. Van de Stages zelf kun je als toeschouwer helaas weinig zien, behalve op sommige perspunten. Er gaan veel makke schapen in een hok en derhalve ook veel makke mudders in een DiscoFerry, en trouwens ook in een Dodge, een kwestie van instappen en opschuiven ;-) Nee, hier in Kroatië doen ze niet zo moeilijk....

 

De deelnemers rijden voor wat ze waard zijn en na de Final Stage (nr8) staan Nico en Joska op een eervolle 6e plaats, al waren ze heel diep van binnen voor méér van start gegaan. Debutanten Bokke en Hiske nestelen zich op een knappe 15e stek waar ze zeker trots op mogen zijn! Hans brengt het tot nummer 23 en Bas tot 25. Willem en Jan-Willem belanden op een 32e plek, maar Willem houdt zijn kenmerkende lach op zijn gezicht en zegt tegen een verslaggever: wij rijden niet voor het klassement, hier te mogen rijden is toch gewoon al fantástisch??? En gelijk heeft hij.

 

Op de Celebration wordt eens te meer duidelijk dat "the Dutchmen" een grote fanclub hebben want er kan er maar één het hardste juichen! In de tent gaat het feest nog eventjes door, ondertussen bouwt kamp Holland zijn eigen feestje met een giga-kampvuur. De saamhorigheid is groot en dat is ook de rijders van de andere nationaliteiten opgevallen. Eén voor één komen ze ons vergezellen bij ons vuur. Duits, Belgisch, Frans, Engels, ja zelfs Hongaars wordt er gehoord en wel van onze vriend "Moonshiner"! Tot in de kleine uurtjes wordt ook deze nacht verdronken. Het hele evenement is in feite een groot feest voor ons allemaal. Want hier bij de Croatia Trophy maak je vrienden!!!

 

Wie er nog nooit is geweest: zet het eens in de planning voor 2015, het is de moeite en de lange reis meer dan waard om hier aanwezig te zijn!! Hier gaat topsport hand in hand met belachelijk veel gezelligheid! Iedereen die er wel was, van onze club, ooster- wester- of zuiderburen of welke andere nationaliteit of hoedanigheid dan ook: bedankt voor het mogelijk maken van dit geweldige avontuur en ik hoop oprecht te kunnen zeggen:

 

See you all next year :-)

 

Als je 13 dagen weg bent heb je uiteraard wel wat foto's... een al behoorlijk ingeperkte verzameling vind je hier: https://plus.google.com/photos/105272571821860596126/albums/6013615795583614065

 

 

 

<<  September 2017  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
unregistered template Template by Ahadesign Visit the Ahadesign-Forum and Joomla 1.6 Live Preview